II Trobada de Campaners a Valls de Torroella (Bages) 29-10-2023

El diumenge 29 d’octubre de 2023 es va celebrar a Valls de Torroella (Bages) la II Trobada de Campaners al Bages, organitzada per la Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya (CCCC), una oportunitat per compartir experiències, aprendre uns dels altres i seguir ampliant el coneixement del món campaner i fer-ne difusió.

Programa de la jornada:

Recepció a l’església de Valls de Torroella.

Celebració d’una missa en memòria de tots els campaners.

Parlaments institucionals  amb la participació del President del Consell Comarcal del Bages Sr Eloi Hernández i Morella, l’alcalde de Sant Mateu del Bages Sr Jordi Borràs Vilanova, el president de la CCCC Sr Ramon Gener i Capdevila i el President de l’Associació de Micropobles de Catalunya Sr Joan Solà Bosch, que va comentar la visió que es té des dels micropobles de les campanes, ja que havien estat tradicionalment un element bàsic de comunicació i d’identitat dels territoris.

Intervenció del Sr Àngel Portet com a representant dels Raiers amb qui el Toc Manual de Campanes va compartir el segell de Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO.

Taula rodona moderada pel Sr Jaume León amb dos històrics de la CCCC, els Srs Critòfol Conesa (Grup de Campaners de la catedral de Tarragona) i Pere Giné (Escola de campaners de Les Borges Blanques), on van explicar el seu acostament al món campaner, la seva lluita per preservar la tradició en moments històrics difícils i com valoren la situació actual.

Repic de campanes

Dinar

Actuació musical de Liliana Navarrete Fa.