Conferència sobre campanes i mostra de tocs a Vic. 13-10-2023

Vic també es suma a les activitats de les Jornades Europees de Patrimoni amb una conferència de Xavier Pallàs (músic, campanòleg i membre de la junta de la Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya) entorn al patrimoni viudels campaners i les campanes. L’activitat se centrarà en una xerrada titulada: El naixement d’una campana. Els fonedors de campanes de Vic.

Seguidament hi haurà una demostració de diferents tocs de campanes des del campanar de la Catedral de Sant Pere de Vic que es podrà escoltar des de la plaça del Bisbe Oliba, davant el Museu d’Art Medieval (MEV).

Els tocs de campanes els farà el mateix Xavier Pallàs amb la col·laboració de la colla de campaners de Vic (en formació).

Acte organitzat pel Patronat d’Estudis Osonencs i Catalonia Sacra.

Dia: 13 d’octubre de 2023

Lloc: Conferència. Temple Romà. c/ del Pare Xifrè, 1, Vic.

Hora: 19h

Lloc: Mostra de tocs manuals. Plaça del Bisbe Oliba, Vic.

Hora: 20,30h