Campanadas que cruzan el Atlántico. Tesi doctoral de Guilherme Ferreira Rodrigues. 4-juliol-2024

Girona, dijous 4 de juliol de 2024.

Avui s’ha presentat a la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona la Tesi Doctoral de Guilherme Ferreira Rodrigues, amb el títol: Campanadas que cruzan el Atlántico. Un viaje sonoro a través del toque manual de campanas en Minas Gerais (Brasil) y Calaluña (España), sota la direcció de les doctores Maria Dolors Vidal Casellas i Silvia Aulet Serrallonga.

La Tesi analitza la rebuda per part del turisme del toc manual de campanes, com les persones perceben aquests sons i el que comuniquen. L’estudi no està basat en un aspecte purament científic de la campana sinó humanístic i sociològic.

Prenent tretze campanars de Catalunya i nou de Minas Gerais que tenen grups de campaners manuals establerts, en fa un estudi de les particularitats de cada un: els tipus de campanes, de tocs i de comunicació, així com un estudi del comportament dels turistes enfront d’aquests.