Els dies 20 i 21 d’octubre es van celebrar les II Jornades de campanologia de l’Arquebisbat de Barcelona, a la Facultat Antoni Gaudí (FHEAG), organitzades per l’Església Arxidiocesana de Barcelona i els Campaners del Pi, amb la col·laboració de la Catedral de Barcelona, l’Ateneu Universitari Sant Pacià, la Basílica de Santa Maria del Pi i la Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya (CCCC), en les que es va reflexionar sobre el Patrimoni Immaterial, el paisatge sonor i els diversos models de nous campaners.
Durant les Jornades es van dur a terme diverses ponències entorn del món campaner:
Dr Ángel López-Sidro (UJA) : Sonidos sagrados y espacio público
Francesc LLop i Bayo (Campaners de la Catedral de València): La formació dels nous campaners
Nil Rider (Catedral de Barcelona UAB): Campanes a la Barcelona sel s XXI. Una nova consueta per restaurar el so del campanar del Pi
Xavier Pallàs: L’Escola de Campaners de la Vall d’en Bas
Eduardo Carrero (UAB): Aparents contradiccions: campanars, so i silenci en els monestirs contemplatius.
Sergi González (UAB), Tess Knighton (ICREA/UAB), Francesc Orts (UAB): Desde los campanarios: mapeando el sonido de las campanas y su significación en el espacio urbano durante la Edad Moderna.
Dídac Figueras Miró, Montserrat Gual Zamora i Gerard Baiget Dolcet: Del cau al campanar. El model dels campaners de Reus.
Amadeu Carbó (ArqBCN): Campanes, campanars i campaners a l’Arquebisbat de Barcelona avui.
Jordi Sacasas (APSMP): El “Comité Assessor pel Sistema de Campanes Alemany”. Un exemple efectiu de col·laboració ecumènica i de normalització al voltant de les campanes.
També es va dur a terme un Debat sobre el tema: Problemes al desemvolupar la recuperació del Toc Manual de Campanes, amb la participació de Valentí Tenas, Adrià Pasqual i Eliseu Martínez Roig , moderat per Montse Rovira.
Com a cloenda es va fer una visita al campanar del Pi.