El TOC MANUAL DE CAMPANES declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO

El Toc manual de campanes ja havia estat reconegut com a bé d’interès cultural l’any 2013 i el Govern Espanyol el va declarsr Manifestació representativa del patrimoni cultural immaterial l’any 2019.

La candidatura a esdevenir Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat es va presentar a la UNESCO coordinada per Campaners d’Albaida, el Museu Internacional del Toc Manual de Campana MitMac i l’Associació Hispania Nostra, i recolzada per la nostra Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya.

Dimecres 30 de novembre es va confirmar l’acceptació en el marc de les reunions a tal efecte a Rabat (Marroc)

El món campaner està de festa. És totalment necessari preservar aquesta tradició que representa un sistema de comunicació social molt antic i que, amenaçat per les instal·lacions electrificades, podria estar en vies d’extinció.

El dissabte 3 a les 12 migdia diverses colles campaneres i campaners repicaran campanes als seus campanars habituals arreu del territori Català seguint la proposta de celebració que ens arriba des de la coordinadora.

Per molts anys, campaners i campaneres!!!!