L’església de Vilamós recupera les campanes. 21-11-2023

Segons ens informa el diari Segre, les campanes Santa Maria i Santa Bàrbara de l’església de Vilamós (Aran) van tornar dimecres passat al campanar, després que el Conselh Generau les portés a restaurar al juliol. L’actuació també va comptar amb la col·laboració de la Diputació. Les campanes havien estat retirades del campanar el juliol passat i traslladades a una empresa de Reus per a la seva restauració. (Vegeu entrada a aquesta web del 24/08/2023)

La restauració va consistir en l’elaboració de nous jous i batalls i un nou sistema per ancorar les campanes als finestrals una intervenció molt necessària per al manteniment patrimonial d’aquest campanar.

La campana gran, que porta el nom de Santa Maria i pesa uns 600 quilos, va ser fosa el 1886 per Ballesteros, autor d’altres campanes de la Val d’Aran. Fa temps que tenia el jou i el batall en mal estat i estava immobilitzada.

L’altra campana, dedicada a Santa Bàrbara, data del 1841, pesa entre 350 i 400 quilos i va ser fosa per Ignasi Jaqueti. També necessitava renovar el jou i el batall.