25 anys de les campanes de la Sagrada Família d’Igualada

El diumenge 22 de desembre la parròquia de la Sagrada Família celebrarà el 25è aniversari de les seves campanes.

La ciutat d’Igualada compta amb dos conjunts harmònics de campanes de gran qualitat i sonoritat fabricats a la ciutat alemanya de Heilbronn per Albert Bachert. El 1990 es van fondre i instal·lar el gran conjunt de la Basílica de Santa Maria, format per sis campanes amb disposició pentatònica major en tonalitat de Si.

El 24 de juny del 1994 es van fabricar als mateixos tallers sis campaners per la parròquia de la Sagrada Família més petites que les de Santa Maria i amb una disposició acústica semblant. El 30 de setembre foren beneïdes solemnement per el Dr. Josep Mª Guix, Bisbe de Vic.

El dia 17 de desembre del mateix any es va aconseguir cobrir de monedes de 5 pessetes 281,225 m2 de sòl de la Plaça de l’Ajuntament, obtenint un total de 3.438.370 pessetes per finançar la nova nau del temple.

El diumenge 22 de desembre d’enguany després de la missa dominical de 12 es farà un recordatori del 25è aniversari del gran recapte i de l’estrena de les campanes.

L’acte serà conduït per Blai Ciurana, Secretari de la Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya (CCCC).

Després de la presentació i recordatori de les campanes es procedirà a un fer bon repic per gaudir del magnífic so d’unes campanes perfectament afinades.

Cada campana està dedicada a un sant, de petita a grossa: Reina de la Pau (Si’), Sant Jaume (Sol#), Santa Teresa d’Àvila (Fa#), Sant Lluís Gonçaga (Re#), Sant Pere (Do#) i Sagrada Família (Si).

Dia: diumenge 22 de desembre.

Hora: al final de la missa de 12.

Lloc: Parròquia de la Sagrada Família d’Igualada. Carretera de Manresa, 103. 08700 Igualada, Barcelona.