Visita i exhibició de les campanes de la Seu de Manresa 14-10-2023

Dins els actes de les Jornades Europees de Patrimoni la Seu de Manresa ofereix una visita guiada per conèixer la història de les seves campanes i una mostra de tocs manuals, a càrrec de Blai Ciurana, músic, campanòleg i secretari de la Confraria de campaners i Carillonistes de Catalunya.

Aquesta actuació pretén recuperar el toc manual de campanes_declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO el 2022-a la basílica de la Seu.

Durant la visita es pujarà a la primera coberta i base del campanar, on es farà una breu explicació sobre les campanes de la Seu, la seva història, usos, sons…Seguidament, els campaners duran a terme una exhibició de tocs manuals. L’activitat acabarà amb un plenum de totes les campanes de la Seu. Amb la col·laboració de Ció Abellí i Jordi Jordà (CCCC)

Amb la col·laboració de Catalonia Sacra

Més informació: https://www.cataloniasacra.cat/agenda/detall/info/727

Dia: Dissabte 14 d’octubre

Lloc: Basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa

Durada: 1h 10min (aprox.)

Preu: Activitat gratuïta inclosa en les Jornades Europees de Patrimoni 2023