Granyena recapta diners per restaurar una campana

Historiadors de la Segarra, amb Mercè Salsench al capdavant, han iniciat una campanya per aconseguir finançament i restaurar una campana datada del 1747, en desús des que al 1941 es va esquerdar a causa del gel, i que s’havia salvat de la devallada massiva de campanes durant la Guerra Civil. El campanar compta amb una segona campana datada del 1777, que és la que actualment s’utilitza pels tocs de difunts i missa, entre d’altres.

El veí de Granyena Ramon Torres ha promogut un acapte per reunir els diners que costa restaurar la campana i la instal·lació d’un rellotge per recuperar les funcions que tenia la campana: els tocs en dies assenyalats i les hores. (Cost d’entre 20.000 i 25.000€)

Segons Torres, ja han aconseguit el compromís d’una empresa de grues per baixar-la del campanar, a uns 36m d’altura. També assegura que estan arribant donatius de molts particulars i que han iniciat els tràmits per demanar subvencions a la Diputació i el departament de Cultura. També està prevista la col·laboració econòmica del bisbat de Solsona.

El diumenge (29-01-2023) va tenir lloc una jornada de portes obertes al temple per donar a conèixer la campana i el projecte de restauració, exposant plafons de fotos i documentació històrica. També tenen pensat organitzar activitats per divulgar aquesta història i projecte , com podrien ser una degustació de vins al campanar i una ruta turística.

(Notícia publicada al diari Segre. Foto: Laia Pedròs)