Es celebra a Os de Balaguer la 37 Trobada de Campaners. 27 i 28 d’abril.

La tradicional Trobada de campaners d’Os de Balaguer es va celebrar amb gran èxit de participants i públic. La festa va començar el dia 27 amb la participació de prop de 80 campaners vinguts d’arreu de Catalunya, Andorra, Castella i LLeó i el País Basc, reivindicant el Toc Manual de Campanes.  Van ser unes tres hores de tocs amb la cloenda dels campaners d’Os, que van fer un toc especial a favor de la Pagesia.

La població també va retre homenatge a Abel Portilla, fonedor de campanes de Cantàbris, que cada dos anys fon campana nova amb el mètode tradicional medieval en un forn construit expressament a Os de Balaguer. El mestre fonedor també mostra un aexposició d’escultures en moviment que es podrà veure a la sala del consistori fins el 12 de maig.

Enguany van passar per la fira unes 1500 persones. El dia 28 es va celebrar un dinar popular amb l’assistència d’unes quatre-centes persones.

Per acabar la jornada, la Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya, la nostra entitat, va celebrar l’Assemblea anual a les dependències de l’Ajuntament.

Des d’aquí aprofitem per convidar-vos a formar part de la nostra associació i gaudir de tot allò que comporta: coneixença d’altres campaners, assessorament en instal·lació de campanes, assegurança per pujar als campanars, recolzament en les vostres idees i projectes per fer, entre tots, més forta la tradició del toc manual de campanes.

Imatges de les campanes exposades al Castell/museu d’Os de Balaguer, els campaners participants i membres de l’organització al dinar de germanor, espectacle musical amb campanes per part de Josep Manel Vega, Assemblea de la Confraria.