“El Carilló, el bronze que canta”, conferència de Blai Ciurana a Albaida. 2024-02-16

Conferència: “El Carilló, el bronze que canta”

Dia: Divendres 16 de febrer de 2024

Hora: 19,30 h

Lloc: MITMAC-Escola del Toc manual. Palau dels Milà i Aragó. Albaida

Conferenciant: Blai Ciurana i Abellí.

Blai Ciurana és estudiant de carilló a la Reial Escola de Carillonistes Jef Denijn a Mechelen, Bèlgica, i secretari de la Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya. En aquesta xerrada aproparà el públic al món de les campanes enteses com a instrument musical, la seva  organització en grans conjunts aptes per a la interpretació de tot tipus de composicions musicals degudament adaptades a aquest gran i complex instrument. La tradició carillonista es troba molt arrelada a paisos centreeuropeus com són Bèlgica, Holanda, Alemanya i França, així també a EUA i Austràlia. A Catalunya només se’n troba un en actiu, el del Palau de la Generalitat, on cada dia sonen petites melodies dos cops al dia i s’hi fan concerts cada primer divendres de mes.

A part d’explicar la seva pròpia experiència, Blai definirà les característiques dels carillons, la seva tècnica, història i pedagogia, amb imatges i exemples sonors.

La vall d’Albaida, al País Valencià, és un dels llocs de la Península amb més tradició campanera.

Amb el suport de: Campaners d’Albaida, MITMAC (Museu Internacional del Toc Manual de Campanes) Ajuntament d’Albaida, UNESCO, Escola de Música d’Albaida, Conservatori Professional Municipal de Música d’Albaida.