Toc pels Drets Humans-Proposta de Toc especial 8-12-2023

La Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya proposa un toc especial de campanes identificatiu de reivindicació dels Drets Humans, una proposta creada per Xavier Pallàs, campaner i membre de la Junta de la CCCC.

Està pensat per poder-lo adaptar a qualsevol campanar.

TOC PELS DRETS HUMANS

Des de l’Escola de Campaners de la Vall d’en Bas ens han compartit un vídeo amb la creació d’un nou toc de campanes en defensa dels Drets Humans. Ens conviden a interpretar-lo el dia 10 desembre a les 20h durant la tocada pels Drets Humans que s’ha convocat a nivell europeu o en qualsevol altra ocasió que es toqui per la Pau.
El toc està basat en el ritme de l’Oda a l’Alegria de Beethoven, que és un himne a la pau i la fraternitat entre els pobles. Evidentment, és només una proposta que cada campanar pot seguir amb tota llibertat o adaptar-lo segons les possibilitats.
Trobareu l’explicació del Toc pels Drets Humans en el següent enllaç:

https://www.youtube.com/watch?v=Kim1m36cOD0

DESCRIPCIÓ DEL TOC

Primera part (4 minuts aprox.): Es voga o es fan batallades lentes a la campana major, com si fos un toc de difunts. Aquesta part simbolitza la crueltat dels humans, la guerra i l’odi entre els pobles.
Segona part (4 minuts aprox.): Mentre va vogant la campana major, les petites comencen a repicar el ritme de l’Oda a l’Alegria de Beethoven, primer suaument i cada vegada amb més intensitat. Aquesta part simbolitza que, entre la barbàrie de la guerra, neix un missatge d’esperança i de pau.
Tercera part (4 minuts aprox.): Emmudeix la campana major i les petites continuen repicant el ritme de l’Oda a l’Alegria. Finalment, les campanes grans s’hi uneixen repicant el ritme de l’Oda a l’Alegria i les petites fan un tritlleig de festa. Aquesta última part simbolitza la unió de tots els pobles en defensa dels drets humans i de la pau.