Gran èxit a la Trobada de Campaners d’Os de Balaguer

Els dies 29 i 30 d’abril es va celebrar a Os de Balaguer la Trobada de Campaners, amb un gran èxit d’assistents.

Durant la jornada del dissabte, el mestre fonedor de campanes Abel Portilla va fondre una campana de 80Kg amb el sistema tradicional que es solia fer en època medieval, a peu de campanar i mitjançant un forn excavat a terra i alimentat amb llenya.

La campana d’enguany està dedicada a la declaració per la UNESCO del Toc Manual de Campana de l’Estat Espanyol com a Patrimoni Cultural Immaterial , una distinció que ens impulsa a continuar treballant per salvaguardar i difondre aquest tresor que hem de cuidar.

Per això us convidem a fer-vos socis de la nostra associació Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya i a seguir-nos a les xarxes socials

A Instagram: @campanes_cat

A Facebook: Confraria de campaners

També a: www.trobadadecampaners.com