El Santuari de la Mare de Déu del Mont d’Albanyà estrena campana

El santuari de la Mare de Déu del Mont d’Albanyà estrena campana.

El passat febrer el santuari de la Mare de Déu del Mont (Albanyà, Girona) va rebre una campana nova sufragada per el patronat del Santuari i donants particulars. Durant mig any aquest bronze ha estat exposat a l’entrada del temple al costat d’una urna de recapte per pagar el jou i la instal·lació.

El dia 13 de setembre de 2020, diumenge posterior a la festivitat de la Nativitat de Maria, la campana va ser beneïda per Mons. Francesc Pardo i Artigas Bisbe de Girona en presencia d’altres preveres, membres del patronat, feligresos i excursionistes.

Un cop acabada la benedicció i la missa de festivitat del santuari els campanòlegs Xavier Pallàs i Blai Ciurana van interpretar una sèrie de tocs i repics.

La campana porta gravat al terç la oració CRIDO ELS FIDELS, PLORO ELS DIFUNTS, ALLUNYO LA TEMPESTA, ALEGRO LES FESTES.

A la banda anterior del mig porta els noms ELVIRA, MONT I CATALINA en honor a les padrines Elvira Serra i Catalina Martinez. A la banda posterior: DEL MONT VERGE MARIA, REINA DE L’EMPORDÀ, JO AL CEL PUJAR VOLDRIA, VERGE MARIA DONEU-ME LA MÀ. (MN. J. VERDAGUER)

I al peu els noms de la junta del patronat: J. SERRA, F. CARITG, M. PONT, R. CUENCA, J. BOSC, J. FÀBREGAS, J. M. BABURÉS, P. MIQUEL, M. VILANOVA, H. JOU, N. REIG, E. GIRONELLA, J. JUANOLA, MN. J. FONT, MN. M. A. FERRÉS, MN. J. ROBÉ.

El jou de fusta porta escrit en nom del Bisbe Pardo i tots els donants que l’han sufragat.

Fosa per Campanas Rivera (Montehermoso, Càceres) i instal·lada per Rifer. 63cm i 150kg.

Blai Ciurana i Abellí

https://www.youtube.com/watch?v=YrdPw7CwFIw

Font: Rifer