Escola de Campaners de la Vall d’en Bas. Cloenda del curs 2023/24. 29-6-2024

El dia 29 de juny de 2024 va tenir lloc a Joanetes (Garrotxa) la cloenda del 1er Curs de l’Escola de Campaners de la Vall d’en Bas, Llorenç Llongarriu, amb una demostració de tocs manuals a càrrec dels alumnes de l’Escola.

Els diversos tocs es complementaren amb les presentacions de Xavier Pallàs, impulsor i director de l’Escola, Ramon Gener, president de la Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya, Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas, i Pere Domènech, rector d’Olot.

Tots van celebrar l’èxit d’aquesta Escola, un projecte pel qual qual Xavier Pallàs va aconseguir la bona entesa i col·laboració entre l’Ajuntament de la Vall d’en Bas i el Bisbat de Girona, que ha cedit l’us del campanar per a aquestes pràctiques. L’Ajuntament ha posat a la seva disposició els locals de Can Trona per a les classes teòriques. Cal remarcar també el fet de poder restaurar el campanar de Joanetes, consolidant-ne els terres, els accessos, millorant la il·luminació i la revisió constant de les campanes, jous i palanques a càrrec de l’empresa gironina Rifer-Rocafer.

L’entrega de diplomes va anar a càrrec de Ramon Batlle, rector de la parròquia de Sant Medir de Barcelona, destacant que l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona ha reconegut l’Escola de Campaners amb una certificació pròpia considerant els divuit alumnes participants com alumnes d’extensió universitària amb un reconeixement de dos crèdits per la seva qualitat i continguts.

El curs ha comptat amb la col·laboració de la Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya i ha tingut una durada de 50 hores lectives, repartides en classes pràctiques en els campanars de Joanetes, Sant Esteve d’Olot i Cervera i classes teòriques de temàtica específica impartides per personatges rellevants dins el món campaner com Blai Ciurana, Jordi Font, Ramon Gené, Jesús Martínez, Nil Rider i Daniel Vilarrúbias.

L’èxit de l’Escola ha sobrepassat les espectatives, els 18 alumnes provenen de poblacions de tot Catalunya i han acudit a Joanetes els primers dissabtes de mes. El campanar de mides reduïdes no permet un nombre elevat de participants i en el moment de l’inici van quedar en llista d’espera més de cinquanta persones, una part de les quals s’espera que hi tinguin cabuda durant la segona edició del Curs.

https://www.facebook.com/profile.php?id=61552322458695

https://www.catalunyareligio.cat/ca/acaba-exit-primera-edicio-escola-campaners-vall-en