Gran participació a la I Trobada de Campaners a sant Mateu de Bages

El passat 30 d’octubre es va celebrar a sant Mateu de Bages la I Trobada de Campaners organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de la Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya (CCCC), dintre el programa d’activitats que es fan a Catalunya per establir conexions entre els indrets on existeix vocació campanera, emmarcat dins la Declaració de Tocs de Campanes com a element festiu patrimonial d’interès Nacional que es va aprovar en el Consell de Govern de la Generalitat de Catalunya el 24 d’octubre de 2017.

Es va fer presentació i entrega del 1er número de la revista EL JOU, on es recull el programa d’actes i la conferència que va donar pel matí el pare de Montserrat Valentí Tena i Bartrina: “Les campanes interiors de l’església” a més d’altres informacions i característiques dels campanars participants al repic.

En la trobada hi van assistir campaners vinguts de Les Borges Blanques, Tarragona, Òs de Balaguer, Teià, Mataró, Bagà, Castelltallat, Saló, Sant Mateu, Cervera, La Fatarella, Castellterçol, Cabrils i Monestir de Montserrat.

Els campaners es van fer un repic simultani repartits en les cinc ermites de la localitat: Sant Miquel de Castelltallat, Sant Antoni de Puigdellivol, Sant Pere i Sant Feliu de Saló, Sant Mateu de Bages i Sant Pere de Vilalta.

Durant el dinar de germanor al casal “La Santa” es van fer parlaments i agraïments , especialment al campaner de Sant Mateu, Marcel Simón, de 86 anys.

La trobada va finalitzar amb un recital de cançó catalana a càrrec de Lliana Navarrete Fa.