Fosa artesanal d’una campana – Os de Balaguer – 29 abril 2023

Un dels més reconeguts fonedors del món, Abel Portilla, de Gajano, Cantàbria, fondrà el bronze d’una campana de 80 Kg mitjançant el sistema tradicional amb un forn “reverbero” fet de fang i palla i alimentat amb llenya d’ametller local, a Os de Balaguer, durant la Fira i Trobada de campaners.

La campana es fondrà durant la nit del dissabte 29 d’abril i es descobrirà del motlle l’endemà diumenge 30 d’abril a les 14h. Després restarà exposada al castell d’Os de Balaguer, junt a la col·lecció de campanes que forma part de l’espai museitzat.

La nova campana es fondrà per celebrar la declaració del Toc Manual de campanes de l’Estat Espanyol com a Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO, proclamada a Rabat (Marroc) el novembre de 2022.

La fosa d’una campana d’aquestes característiques és tot un esdeveniment i espectacle. Anirem donant detalls!!!

US ESPEREM A OS DE BALAGUER!!!!